Få livskvaliteten tilbage gennem sundhedscoaching

Sundhedscoaching retter sig mod dig, der 

 • ønsker at leve sundere.
 • har fysiske skavanker, som begrænser dig i din hverdag.
 • ønsker personlig udvikling.
 • ønsker at få et godt forhold til mad. 
 • osv.

Med min baggrund som fysioterapeut og coach har jeg en stor forståelse for kroppen. Men jeg ved at vi er meget mere end bare vores krop. Vi styres i høj grad af vores tanker og følelser. Og dette betyder utroligt meget i forhold til hvordan vi opfatter os selv og andre. En negativ selvopfattelse mærkes i kroppen og kan være årsag til hovedpine, muskelspændinger, ondt i maven, …

At en diagnose ofte kan have flere årsager kan understreges med en historie om en af mine klienter.

Lene er 37 år gammel. Hun er gift, har tre børn, bor i et stort hus, og hun har succes som leder i en mellemstor virksomhed. Ude fra virker det som det gode liv, men Lene har gennem mange år lidt af en drænende hovedpine. Før hun kom til mig, havde hun været vidt omkring i søgen efter en vej væk fra smerterne. Hendes egen læge mente, at grunden til hovedpinen var muskelspændinger på grund af hendes kontorarbejde. Tre forskellige fysioterapeuter, en kiropraktor og adskillige massagebehandlinger kunne heller ikke få bugt med smerterne, da lindringen hver gang desværre kun var kortvarig.

Da Lene kom til mig første gang med henblik på sundhedscoaching, blev jeg hurtigt bevidst om, at hendes hovedpine skyldtes mange ting. Naturligvis skal Lenes smerter undersøges grundigt, men det nytter ikke at give hende ”standardbehandlinger”, der ikke hjælper alligevel. Og det er her, at min viden inden for sundhedscoaching kommer ind.

Jeg stillede Lene mange spørgsmål, som ingen af de andre behandlere har spurgt ind til. Ved at spørge ind til Lene dannede jeg mig et overblik over hendes livssituation, og det viste sig, at Lenes perfekte liv udadtil var blevet et fængsel for hende. Lene elsker at hjælpe andre, men hun føler, at hun skal præstere 200 % både på arbejde og i eget hjem. Derfor har hun længe tilsidesat egne behov, og at sige fra har ikke været en mulighed af frygt for, at hendes omkreds ville opfatte hende som et dårligt menneske. Denne følelse af at være fanget havde konsekvenser. Hendes krop begyndte at protestere, hvilket ikke kun resulterede i hovedpine, men også i ondt i maven, svimmelhed og dårlig søvn. Så prøvede Lene sundhedscoaching.

Gennem sundhedscoaching fik Lene sat ord på hendes følelser og tanker. Vi fik sporet os ind på konkrete værktøjer, som Lene kan gøre brug af i hverdagen, så hun igen fornemmer succes på jobbet og på hjemmefronten. Samtidig med at hun har sig selv med, og at hun husker sine egne behov.

Efter sessionerne fik Lene det meget bedre igen, fordi hun nu ved, hvad der trigger hende, og hvad hun kan gøre for at holde sig på rette spor.

 

Kunne du tænke dig mere livskvalitet? Og er du træt af, at dine smerter påvirker din hverdag? Så kan sundhedscoaching være vejen frem. Sundhedscoaching kan være med til at gøre dig sund, og sundhedscoaching kan hjælpe dig til at få det bedre – trods din sygdom, skavank eller stress. 

Sundhedscoaching, der tager udgangspunkt i din livshistorie

Sundhedscoaching er noget, der betyder rigtig meget for mig. Som uddannet fysioterapeut har jeg en stor forståelse for kroppens mekanismer. Men længe har jeg også interesseret mig for mere end bare kroppen, for sandheden er, at vi ikke bare er vores krop – vi er også et resultat af vores tanker og følelser. Og det er netop de to ting, som jeg sætter fokus på under sundhedscoaching.

Du har måske allerede været hos din egen læge. Du har måske også allerede besøgt en fysioterapeut, diverse speciallæger og alternative behandlere, men intet af det har haft en virkning. Måske kunne sundhedscoaching være det helt rigtige for dig, fordi jeg tager udgangspunkt i hele dig (både krop og psyke).

Dine helbredsmæssige problemer og bekymringer kan i mange tilfælde ikke indsnævres til kun at skyldes én ting. Ofte er det en kombination af eksempelvis:

 • Livsstil (kost, motion, rygning m.m)
 • Ydre påvirkninger (ulykker, hovedpude, kontorindretning m.m.)
 • Arvelige faktorer
 • Dine tanker (for eksempel: Jeg duer ikke, jeg er en dårlig mor m.m.).

 

DSC_0590

Få livskvaliteten tilbage gennem sundhedscoaching

Sundhedscoaching er orienteret om din nutid såvel som din fremtid. Det betyder, at vi sammen går ind og ser på, hvad du kan gøre nu og her for at opnå harmoni, livsglæde og balance i livet – både nu såvel som i fremtiden. Vi ser på de ting, der holder dig tilbage, og de ting, som kan være med til at give dig smerter i hverdagen, så du kan få udarbejdet de helt rigtige værktøjer til at opnå en sundere hverdag fuld af velvære.

Sundhedscoaching retter sig mod dig, der:

 • ønsker at leve sundere.
 • har fysiske skavanker, som gør at du ikke tror på, at din krop kan holde til eksempelvis arbejde og sport.
 • ikke rigtig er utilfreds, men heller ikke rigtig glad og tilfreds.
 • der føler tomhed indeni.
 • ønsker at blive klogere på dig selv.

Ved hjælp af en række særlige mestringsværktøjer bliver du gennem sundhedscoaching udfordret til at forholde dig til dig selv og dit indre, og derigennem vil du også kunne finde de løsninger, som bedst giver mening for dig.

Du kan læse her, hvordan jeg kan coache dig og give dig nyttige værktøjer i forbindelse med sundhedscoaching med mine 18 års sundhedsfaglige baggrund som fysioterapeut med tusindvis af sessioner.

Kontakt mig på telefon 30 54 47 80, eller skriv til mig på kontakt@mitmaal.dk, hvis jeg skal hjælpe dig med sundhedscoaching.

Jeg har 100 % tavshedspligt.

"You don´t have to be sick to get better."
Michael Josephson

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere