Jeg er ikke så god til at tænke på mig selv

Jeg er ikke god til at tænke på mig selv, men rigtig god til at tænke på andre

Advarsel – Ironi kan forekomme i nedenstående tekst 🙂 🙃

Kan du genkende den sætning? Hurra for det🤦‍♀️. Så har vi noget til fælles med rigtig mange andre.

Men helt ærligt, så er det altså ikke noget at råbe hurra for. Inderst inde ved du det også, men du ved ikke hvad du skal stille op. Det er eddermame hårdt og opslidende i længden.

Hvordan kan det være at du ikke kan tænke på dig selv?

Det handler nok om mange ting. Men lad mig starte med en ting: Er det tanken og følelsen om at du ikke vil svigte andre? Er du bange for at være egoistisk?

Godt, men nu vil jeg fortælle dig en lille historie fra luftfarten🛫. Kan du huske at stewardessen inden flyveren letter, fortæller at det er meget vigtigt at du i tilfælde af iltmangel først skal sikre at du får ilt? Og bagefter må du hjælpe andre. Fordi, hvis du besvimer, ja hvad vil der så ske? Rigtig, du kan ikke hjælpe andre😲.

Og nu tilbage til bloggens emne: Hvad ville der ske, hvis du bare af og til tænkte på dig selv? Mon ikke, at du med stor sandsynlighed ville få mere overskud og blive gladere? Du vil overleve på den gode måde;-) Og du vil kunne hjælpe andre meget bedre. Altså det, som du jo gerne vil gøre.

Og selvfølgelig må du gerne blive ved med at tænke på andre. Du kan jo alligevel ikke lade være🥰 . Men der er vel ikke noget til hinder for at du også er sød ved dig selv, og husker dig bare af og til.

Har du overvejet at hjælpe andre er egoistisk? 😜 Du giver nemlig udtryk for at være et godt menneske, når du hjælper. Og du fremmer egne interesser. Argh, det gør ondt😬. Men bare se på mig😇. Jeg skal ikke gøre mig bedre end andre: Som coach vil jeg gerne hjælpe andre. Som fysioterapeut vil jeg også gerne hjælpe andre. Og ja, jeg tjener penge på det (Sorry, men jeg er også nødt til at tjene penge for at kunne betale til husleje og mad og tøj.). Men en endnu vigtigere drivkraft for mig er at jeg bliver glad, når jeg kan hjælpe andre, og være med til at forbedre deres liv. Og jeg elsker det, når andre kalder mig for en troldkvinde 🧙‍♀️. Og derfor kan jeg ikke lade være med at hjælpe. Jeg elsker mit arbejde💝.

Så ja, der er vel noget egoisme i det at jeg vil hjælpe andre.

Kærlig hilsen

Barbara

"Tak for chancen til bedre selvindsigt/coaching , det har været værdifuldt. Jeg har fået bekræftet, og alligevel til min egen undren, at personlig udvikling er en evig rejse. Jeg er spændt på fremtiden og det arbejde jeg har foran mig for at leve bedre, og være tro mod mit bedste jeg. Det binder dårlig energi ikke at gøre det og har mange konsekvenser, som forstyrrer et godt flow. Du har været behagelig, rolig, positiv og med smil vist mig vejen, jeg ikke selv kunne finde."​

MONA (72 ÅR)​

​Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag nyheder og gode råd direkte i din indbakke. 

Ved tilmelding accepterer du min Cookies- og privatlivspolitik.​

Coaching ved Barbara Juen​

Bymidten 11, 1 3500 Værløse​

Tlf. 30 54 47 80

facebook   instagram