Lær at nyde maden ved hjælp af en madmentor

Nyder du din mad med god samvittighed?

Er du glad for din krop?

Hvis svarene er ja, behøver du nok ikke at læse videre.

Du læser sandsynligvis videre, fordi du kæmper en kamp mod mad og vægt. Det kan være at du over- eller underspiser. Din vægt kan være normalt eller for højt, men fælles for begge typer er at der er tale om et forstyrret spisemønster. Du lever i en evig frygt for at tage på, er alt for selvkritisk, plages af dårlig samvittighed og bekymringer, osv.

Du har garanteret forsøgt med alverdens slankekure, er rigtig god til at tælle kalorier og måske træner du også en hel del for at forbrænde overflødige kalorier. Men ligegyldig hvad du gør, så har det ikke løst dit problem. Hvad vil du sige til at droppe alt det selvpineri med maden? Og i stedet for at lære at nyde maden og lære at hvile i dig selv og elske dig selv for den du er.

Madmentor

Har du nogensinde overvejet at du spiser for at overdøve dine følelser? Trøstespisning er et klassisk eksempel. Du spiser, fordi du har brug for trøst. 

Men maden giver dig kun kortvarig trøst, for herefter oplever du 

dårlig samvittighed over at have spist for meget (igen), 

skam (fordi du ikke kunne styre dig), 

utilfredshed med kroppen (den er for grim, for tyk), 

selvhad og 

en lang forbudsliste (som du jo alligevel ikke overholder).

 

Men hvad nu, hvis du vælger at lytte til din krop og at reagere mere hensigtsmæssigt? Forestil dig at du kunne slippe for rigide kostplaner, diæter, over- og underspisning og at blive et lykkeligt menneske, som kan tillade sig at nyde alt slags mad?!

 

DSC_0590

Madmentor

Stop selvhadet og skammen. Lær istedet at finde på nye strategier, som tillader dig at nyde livet og maden. 

Det er ikke maden, som er problemet – ej er du. Dette vil du indse, når du begynder at se dig selv i et anderledes lys og du forstår hvorfor du gør, som du gør. 

Husk at mad er livsnødvendig for alle levevæsener. Og du har ret til at nyde alverdens mad. Men hvis du betragter maden udelukkende som en erstatning for noget, som du mangler så får maden en anden betydning for dig. Og sidstnævnte er et uhensigtsmæssig forhold, som gør dig til “misbruger” af mad. 

Vi er alle unikke og har ret til at være lykkelige. 

 

"You don´t have to be sick to get better."
Michael Josephson

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere